Wie is Nancy?

Als fotograaf val ik terug op een enorm inlevingsvermogen. Ik ga graag dieper in op de vraag van de klanten. Geduld is mijn tweede natuur, ik wacht op het juiste moment om te klikken, Want ik wil het niet ‘zomaar’ een foto te laten zijn, wel een plaatje om er een verhaal van te maken. Ik neem steeds alle tijd, ik wil immers dat jij als gefotografeerde alles intens mee kan beleven. Als je me vraagt naar de “Nancy Kimps” stijl, dan is mijn antwoord eenvoudig en complex tegelijkertijd: “Ongedwongen, alles in een context, net alsof het gemaakte beeld een ‘toevalschot’ is, en tegelijkertijd is het beeld zo krachtig…”

Naast een ongebreidelde passie om mensen in beelden verhalen te laten vertellen, heb ik de voorbije jaren ook een zwak voor foto’s uit de natuur de natuur ontwikkeld. Stilstaan bij het kleine, het verwonderlijke, het gestolen moment… Het ‘dolce far niente’ weergeven in beeld. Dat is iets waar ik mezelf toelaat de artiest in mezelf naar boven te laten kruipen.

Ik heb de nodige professionele cursussen gevolgd om mezelf de basiskennis eigen te maken. Maar ik neem hier geen genoegen mee. Onder het motto levenslang leren, laat ik geen enkele doorgedreven training die ik kan volgen ontsnappen. En voortdurend ben ik bezig met try-outs en het werken aan nieuwe concepten, omdat ik op de beste manier uw verhalen wil vertellen. Gewoon uiterst gedreven om het beste uit de lens te halen, dat is gewoon mezelf zijn…